Skip to main content

Het is een probleem waarin steeds meer ondernemers zich herkennen en waarschijnlijk ook voor alle andere mensen die podcasts opnemen of blogs schrijven: Hoe kom ik aan een onderwerp? Wij vonden het ook lastig, vandaar deze blog 😉

Vraag het iemand anders

Misschien wel de nummer een oplossing. Het gewoon vragen aan bekende mensen, collega’s of vrienden om je heen. Sommige hebben echt goede onderwerpen en andere weer totaal niet. Maar dit is niet erg, want dit geeft je ook weer inspiratie.

Wat je ook kunt doen is het vragen aan jouw “publiek”, bijvoorbeeld via Instagram, LinkedIn of Facebook.

Maak het niet te groot

Veel mensen denken te groot bij het verzinnen van onderwerpen voor podcasts of blogs. Keep it simple en denk niet te moeilijk. Soms is het makkelijkste het beste.

Je bent nooit te oud om iets te leren

Als ondernemers gaan wij vaak naar congressen en de sprekers fascineren ons met interessante verhalen. In deze cursussen leren wij vaak nieuwe dingen. Daarom gebruiken wij meestal pen en papier om verschillende tips te bewaren tijdens de presentatie. Je kunt deze aantekeningen en de lessen van een andere ondernemer gebruiken als inspiratie voor je blog.

Goochel het gewoon op Google

“Ontdek waar de wereld naar op zoek is”. Je kunt snel de actuele onderwerpen bekijken via Google Trends. Hier vindt je de trends waar mensen vaak naar zoeken. Zo was de Tour de France anno 2018 een populair plaatje. Maar wat kun je ermee? Neem het mee als inspiratie voor je blog. Zo kan je wellicht in juni een blog schrijven over de resultaten die Skoda heeft behaald door alle sponsoruitingen in dit jaarlijkse evenement. Daarna kun je allerlei marketingtechnieken uitzoeken, waar iedereen van kan leren.

Onthoud je onderwerpen

Als je veel inspiratie hebt, kun je de onderwerpen bewaren voor inspiratieloze momenten. Dit doe je in een kladje waarin je blog onderwerpen noteert. Ook kun je dan gemakkelijk zien of jouw blogs die rode lijn hebben die past bij jouw visie.

Aan de slag

Dus waar wacht je op?! Genoeg tips toch? Dus, aan de slag! Maak eerst je kladje en plan in je agenda eens in de zoveel tijd een momentje om aan je blogs te werken. Als wij voor een nieuw blog gaan zitten, pakken wij ons notitieblokje (waarin wij onze inspiratie bijhouden) en beginnen we met schrijven. Nu jij! Succes.

Leave a Reply