Skip to main content

De bekendheid van marketing automation wordt steeds groter in de marketingwereld. Door marketing automation in te zetten kun je jouw klant op het juiste moment benaderen, mét de juiste boodschap, gebaseerd op hun eigen gedrag.

B2B bedrijven hebben de laatste jaren te maken met een groeiende invloed van digitale kanalen op de aankoopbeslissingen van hun klanten. De aanwezigheid van content en sociale media veranderen de manier waarop individuelen en bedrijven zoeken naar informatie en interactie aangaan. In deze blog lees je welke voordelen marketing automation met zich meebrengt.

Relevantie voor jouw doelgroep

Een van de voordelen van marketing automation is dat je je specifiek kunt richten op een specifieke doelgroep. Zorg er bij het maken van content voor dat de content aansluit bij de wensen en behoeften van je (potentiële) klant. Om erachter te komen wat de wensen en behoeften zijn, kun je de klantreis analyseren. Wanneer je content gericht is op de wensen en behoeften van je doelgroep, zit je goed voor je doelgroep.

Tip: Denk er bij het creëren van content om dat de content aansluit op de wensen en behoeftes van jouw (potentiële) klant.

Automatisering

Met marketing automation bereik je de klant op het juiste moment via het juiste kanaal. Dankzij marketing automation plan je je communicatieboodschappen in en hoef je er niet meer over na te denken. Bovendien maakt automatisering het gelijktijdig plannen van communicatieberichten mogelijk.

Meer leads en conversie

Marketingautomatisering levert organisaties meer potentiële klanten en conversies op. Marketing automation zorgt er namelijk voor dat de juiste content jouw doelgroep bereikt. Wanneer content gericht is op jouw doelgroep, wordt jouw doelgroep getriggerd om sneller de data te verlaten. Dit kan bijvoorbeeld bij het downloaden van de whitepaper, potentiële klanten ontvangen de whitepaper na het invullen van de gegevens.

Meetbaar

Aangezien marketingautomatisering meetbaar is, kan het je helpen marketingstrategieën te creëren. De gegevens die je ontvangt, geven je een beter inzicht in jouw (potentiële) klant. Je kunt de gegevens bijvoorbeeld gebruiken om erachter te komen hoeveel potentiële klanten jouw document hebben gedownload. Je kunt doorlopend analyseren of de campagnes nog succesvol zijn bij jouw doelgroep. Zo niet? Dan kun je de marketingstrategie hierop afstemmen.

Schaalbaar

Marketing automation is schaalbaar, dat komt doordat de communicatieberichten automatisch worden verstuurd. Je kunt de campagnes die aanslaan kopiëren en waar mogelijk herhalen. Dit kan je veel tijd schelen. Slaat een campagne niet goed aan bij jouw doelgroep? Dan kun je deze gemakkelijk bijsturen en aanpassen.

Leave a Reply